بهداشتسبک زندگیمقالات

عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) در مردان: هر آنچه که باید بدانید

مردان ممکن است به عفونت های دستگاه ادراری مبتلا شوند و معمولاً به عنوان عفونت های پیچیده طبقه بندی می شوند. علائم ممکن است شامل فوریت، تکرر و سوزش هنگام ادرار کردن باشد.

راه کارهای برای ابتلا نشدن مردان به عفونت های ادرای
اکثر عفونت های ادراری را می توان به راحتی با داروهای آنتی بیوتیک درمان کرد.
زبان مهم است

عفونت ادراری (UTI) چیست؟

عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) زمانی رخ می دهد که باکتری ها، اغلب از راست روده یا پوست، وارد مثانه، کلیه ها یا لوله هایی می شوند که ادرار را از کلیه ها به مثانه تخلیه می کنند و بیش از حد رشد می کنند.

اکثر عفونت های ادراری را می توان به راحتی با داروهای آنتی بیوتیک درمان کرد.

UTI در مردان چقدر شایع است؟

به گفته دفتر سلامت زنان (OASH) زنان 30 برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به عفونت ادراری هستند. این به دلیل آناتومی است. افراد دارای واژن معمولا مجرای ادراری کوتاه تری دارند. این بدان معناست که باکتری ها باید مسافت کمتری را طی کنند تا به مثانه برسند.

عفونت ادراری در مردان با سن بالاتر شایع تر است. یکی از دلایل این است که مردان مسن‌تر احتمال بیشتری برای بزرگ شدن غیرسرطانی غده پروستات خود دارند که هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات نامیده می‌شود. پروستات به دور گردن مثانه، جایی که مجرای ادرار به مثانه متصل می شود، می پیچد. بزرگ شدن غده پروستات می تواند گردن مثانه را فشرده کند و جریان آزادانه ادرار را سخت تر کند. اگر مثانه به طور کامل تخلیه نشود، باکتری هایی که به طور معمول با ادرار خارج می شوند، می توانند جای پای خود را پیدا کنند.
علائم UTI

علائم عفونت مثانه عبارتند از:

ادرار دردناک و احساس سوزش
نیاز به ادرار مکرر
اصرار ناگهانی برای تخلیه مثانه که به آن فوریت ادراری می گویند
درد در قسمت مرکزی پایین شکم، درست بالای استخوان شرمگاهی
خون در ادرار شما

علائم خاصی علاوه بر علائم عفونت ادراری می تواند به معنای ابتلا به عفونت پروستات (پروستاتیت) باشد. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:

تب
لرز
خستگی
مشکل در ادرار کردن یا “دریبل زدن”
درد در لگن شما

علل UTI

بیشتر عفونت های ادراری توسط باکتری اشریشیا کلی (E. coli) ایجاد می شود که به طور طبیعی در بدن شما وجود دارد. باکتری از طریق مجرای ادرار وارد مجرای ادرار می شود. مجرای ادرار لوله ای است که ادرار را از مثانه از طریق آلت تناسلی شما تخلیه می کند.

عواملی که می توانند شما را در معرض خطر بیشتری برای UTI قرار دهند ممکن است شامل موارد زیر باشد:

UTI قبلی
استفاده طولانی مدت از کاتتر ادراری
بی حرکت بودن برای مدت طولانی
ننوشیدن مایعات کافی
جراحی اخیر دستگاه ادراری یا کلیه
انسداد مجاری ادراری مانند سنگ کلیه یا بزرگ شدن پروستات
دیابت
ختنه نشده بودن
بی اختیاری مدفوع
انجام مقاربت مقعدی، که می تواند مجرای ادرار را در معرض باکتری های بیشتری قرار دهد

تشخیص UTI

برای تشخیص عفونت ادراری، پزشک شما را معاینه می کند و در مورد علائم، از جمله هرگونه سابقه قبلی عفونت ادراری، سؤال می کند. احتمالاً از شما خواسته می شود که یک نمونه ادرار برای بررسی باکتری ها و گلبول های سفید خون ارائه دهید که نشان می دهد بدن شما در حال مبارزه با عفونت است.

گاهی اوقات پزشک برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد باکتری های عامل عفونت، کشت ادرار را انجام می دهد. اگر قبلاً عفونت ادراری داشته‌اید، پزشک ممکن است برای بررسی ناهنجاری‌های دستگاه ادراری شما سونوگرافی انجام دهد.

آیا انواع مختلفی از UTI وجود دارد؟

UTI ها به دو دسته بدون عارضه و پیچیده تقسیم می شوند. UTI بدون عارضه بر دستگاه ادراری تحتانی تأثیر می گذارد و به عنوان سیستیت یا عفونت مثانه نیز شناخته می شود. عفونت ادراری بدون عارضه با آنتی بیوتیک درمان می شود و افراد معمولاً طی 3 روز تا 6 هفته بهبود می یابند.

هر زمان که یک فرد مبتلا به آلت تناسلی به عفونت ادراری مبتلا شود، آن را پیچیده می دانند.

عفونت های ادراری در صورتی که گروه های خاصی را تحت تاثیر قرار دهند، پیچیده تلقی می شوند. این می تواند شامل موارد زیر باشد:

افرادی که آلت تناسلی دارند
افراد باردار
افرادی که دچار نقص ایمنی هستند
بزرگسالان مسن تر
افرادی که از کاتتر استفاده می کنند
افرادی که UTI های مکرر را تجربه می کنند

اگر فکر می کنید که عفونت ادراری دارید، بهتر است با یک پزشک قرار ملاقات بگذارید. آنها معمولاً بر اساس نمونه ادرار شما تشخیص می دهند. همچنین ممکن است مجبور شوید برای بررسی هرگونه ناهنجاری در سیستم ادراری خود سونوگرافی انجام دهید.

UTI چگونه درمان می شود؟

اگر عفونت ادراری دارید، احتمالاً نیاز به مصرف داروهای آنتی بیوتیک دارید. بسته به نوع آنتی بیوتیکی که پزشک تجویز می کند، ممکن است دارو را به مدت 10 تا 14 روز مصرف کنید.

نوشیدن مایعات کافی نیز مهم است. اگر ادرار ناراحت کننده است ممکن است وسوسه شوید که مایعات مصرفی خود را کاهش دهید. اما ادرار کردن می تواند به دفع باکتری ها از سیستم شما کمک کند. در صورت ابتلا به عفونت ادراری، از جمله هنگام مصرف آنتی بیوتیک، هیدراته ماندن اهمیت دارد.

بسیاری از مردم هنگام ابتلا به عفونت ادراری به امید پاک کردن عفونت، آب زغال اخته می نوشند. آزمایش‌های آزمایشگاهی با موش‌ها نشان داد که چندین ماده در آب زغال اخته تعداد باکتری‌ها را در مثانه کاهش می‌دهد. این نشان می دهد که نوشیدن آب زغال اخته برای انسان های مبتلا به UTI ممکن است فوایدی داشته باشد. با این حال، هیچ مدرک محکمی مبنی بر اینکه نوشیدن آب زغال اخته در زمانی که عفونت ادراری دارید، عفونت را از بین می برد یا بهبودی را سرعت می بخشد، وجود ندارد.

بهبود

پس از شروع آنتی بیوتیک، باید ظرف 24 تا 48 ساعت احساس بهتری داشته باشید. اگر علائم شما پس از مصرف آنتی بیوتیک برطرف نشد، با پزشک مشورت کنید.

مهم است که تمام آنتی بیوتیک های تجویز شده را تمام کنید، حتی اگر احساس بهتری دارید. توقف زودهنگام آنتی بیوتیک ها می تواند باعث رشد باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک های رایج شود. در واقع، کمتر از دوره کامل درمان، باکتری های “ضعیف” را از بین می برد و سویه های قوی تر و مقاوم تری را برای آنها ایجاد می کند.

افراد مبتلا به پروستات در صورت عفونت ممکن است نیاز به مصرف دوره طولانی تری آنتی بیوتیک داشته باشند

بر اساس منبع معتبر مؤسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی (NIDDK) به پروستات رسیده است.

بخوانید برای شما خوب است:

6 درمان خانگی برای عفونت های دستگاه ادراری (UTIs)

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x